Åh, Lisa!

Lisa Nilsson har tagit sin show Kvinnan som är jag på turné i Sverige, Norge och Danmark. I Glassalen på Tivoli i Köpenhamn fick vi oss en konsert till livs som bjöd sådan varietet och sådant musikaliskt hantverk att värmen i hjärteroten motade hemvägens kalla luft en halvmeter från kroppen.
Så, precis som vi hörde bland publiken efteråt, man måste inte gilla allt för att vara så glad över att man var med.

Två timmar+ bara flög iväg. Publiken var med på noterna, musikerna blev bara bättre och bättre och Lisa Nilsson berättade om sin karriär på den gladaste av alla svensk-danska språkmixer jag någonsin hört.
Inte bara låtar utan historier framförs på flera olika sätt som föranleder en eloge till regissören Anna Ståhl. Komik och humor, eftertänksamt allvar och sprittande glädje, frustande önskningar och avmätta avvisningar – variationen gjorde att alla hela tiden hade en förväntan inför fortsättningen.
Visst har vi alla favoriter. En kuplett som var fantastisk, tolkningen av När jag var gift med Herman (dikt av Kristina Lugn), stepp man stampar takten till, mäktig soul och riktiga kraftnummer som river ner applådåskor. Vilka? Gå själva och lyssna. En plats nära dig eller längre ifrån – gör det till en helkväll eller hel weekend men ta er dit, det är vårt råd.

Kvinnan som är jag – Lisa Nilsson, Glassalen på Tivoli i Köpenhamn den 5 mars 2020.

Lisa Nilsson – Kvinnan som är jag. Glassalen på Tivoli i Köpenhamn 200305
Foto: Håkan Larsson