Första vårnumret – April!

Påsken är över men våren nalkas med stormsteg. Aprilväder kan ställa till det så därför skriver vi om alla roliga saker som finns att upptäcka både ute och inne.

Malmö museer har ett par fantastiska utställningar om mode och parfymer och barn kan uppleva Alice äventyr i Underlandet på Kulturen i Lund. Olika aspekter av våra liv spelas det föreställningar om på scenerna och det är bara att välja det som intresserar mest. Kanske är det Dylanmän, människor i husköpartagen eller Elvis. En uppslukande dansföreställning visas på Skånes Dansteater och fart och fläkt för barnen blir det med tre magiker på Landskrona Teater.

Allas vår Kikki är ute på turné och det är hon inte ensam om. Vad sägs om Eric Gadd, Slowgold och Louise Hoffsten? Få inspiration från vårt uppslag med heta konserter.

I Köpenhamn firar Nørrebro våren med en kulturfestival under 48 timmar, Det Kongelige Teater spelar hela fem klassiker och Alphonse Muchas underbara bildvärld visas på Arken. Vad mer kan tänkas hända under april? Läs här nedan(pdf) så kommer idéerna som snödroppar i jorden.