Björns bitar i bästa form

Legendariske Björn Skifs stora turnéproduktion gästade Malmö Arena i helgen och det var verkligen fullsatt, folkligt och festligt på ett positivt sätt. Showen kallas “Bitar ur mitt liv” och det bjuds på både tidiga låtar och minnen från den tiden då det begav sig, uppblandat med nya rockigare låtar och stillsamma ballader. För Björn Skifs är inte bara “Håll mitt hjärta” och “When You Tell The World You´re Mine” som många nutida fans mest förknippar honom med. De som var med på 1960-talet och framåt minns honom som frontfiguren i Slam Creepers och Blåblus (Blue Swede) samt hans solokarriär och schlagermelodier.

Björn är Sveriges bredaste artist och med en grym rutin utan att kännas mossig och förlegad. Det hade varit enkelt för honom att sätta samman ett knippe örhängen och ge sig ut på vägarna, lite på “rutinens brant”. Men icke så. Här finns alla de låtar som gjort honom till Sveriges bästa artist i nya arrangemang och med en scenshow värdig Las Vegas. Uppbackad av ett stort band och kör levereras alla de kända låtarna i en rasande fart och med ett imponerande visuellt intryck. Mellansnacket känns ibland lite för opersonligt men det gör inget för det är Björn man kommer för att se och höra.

Under de två timmar som showen tar ger Björn verkligen allt och det känns väldigt fräscht och genomarbetat. Bra ljud och ljus förstärker intrycket av en artist som aldrig varit bättre, även om Björn nyligen passerade de 70. Det märks över huvud taget inte. Med samma glöd och energi levereras den ena rockrökaren efter den andra, uppblandat med kärleksballader av bästa Skifs-signatur.

 

Foto: Peter Knutson