Dubbelnummer för juli/augusti

Det bjuds på många härliga konserter under ljumma sommarkvällar i  juli och augusti; Jazz under Stjärnorna, Ystad Jazzfestival, Mavis Staples, GES och First Aid Kit för att nämna några. Vi har också en lista över olika musikfestivaler runt omkring i Skåne. I slutet av augusti är det åter dags för Lund Comedy Festival och ända in i mitten av augusti finns det möjlighet att se Fars lilla tös på Fredriksdalsteatern. För den som målar finns det all anledning att besöka Sofiero under målarveckan; gratis för alla med ett staffli under armen.

I Köpenhamn är det späckat med trevliga evenemang att besöka under sommaren. Justin Timberlake och Paul Simon kommer t ex till Royal Arena. Festivaler bjuder på mat och dryck, musikupplevelser och sanslösa kombinationer.  Vill man ta med picknickkorgen och se utomhusteater så spelas Misantropen på Grønnegaards Teatret. En annan trevlig utflykt är att besöka Louisiana som bl a visar den mångfacetterade tyska konstnärinnan Gabriele Münter.

Vad mer kan tänkas hända under juli och augusti? Läs vårt dubbelnummer här nedan(pdf), följ oss på instagram och kom tillbaka hit för mer tips, intervjuer och artiklar om det som är på gång i Skåne och på Själland.