Dubbelnummer för maj och juni

Nu är det ljusa tider och önskan om att vara ute så mycket som möjligt är stark hos de flesta. Vi tipsar därför om många evenemang som just arrangeras utomhus. På Fredriksdalsteaterns utomhusscen sätts ”Fars lilla tös” upp och det finns gott om trevliga arrangemang i parker runt om i Skåne. Det är även dags för Torsjö Live med artister som Bo Kaspers orkester, Shirin, Linnea Henriksson och Uno Svenningsson.

Vill man inte vara ute finns det mycket annat att göra. Skarhult Slotts nya utställning ställer frågan ”Vad ska vi ha mannen till?” och på Johannamuseet, som firar 35 år, är det kameran och fotot som står i centrum i år. I Helsingborg är det i fyra dagar en scenkonstbiennal för barn och unga, bibu, med hela 104 föreställningar att välja bland. Malmö SymfoniOrkesters egna nalle ordnar konsert och i Kristianstad får barn möjlighet att springa gatlopp mot de populära karaktärerna från tv-programmet ”Gladiatorerna”.

I Köpenhamn arrangeras VM i ishockey, Alphonse Muchas underbara bildvärld visas på Arken och det är dags för Roskildefestivalen. Vad mer kan tänkas hända under maj och juni? Läs vår dubbelnummer här nedan(pdf):