Helt 100% crazy som vanligt

Så här års brukar det vara dags för en hel del galna upptåg på scen och London Toast Theatre gör absolut ingen besviken. Deras Crazy Christmas Cabaret på Glassalen på Tivoli är en årligt återkommande tradition där man i ett rasande tempo avhandlar vad som hänt under året med handlingen förlagd till olika miljöer. Allt från historiska Egypten till ett gangsterinfesterat Miami och ingen går säker. Inte heller publiken som givetvis är helt med på noterna. Även om man inte varit på någon Crazy Christmas Cabaret förut så kommer man snabbt in i vad som krävs för att vara en aktiv del av showen.

I år firar man 40-årsjubileum med en helt galen show förlagd i Miami, på det färgsprakande 1980-talet. Här fattas inget av de tidstypiska markörerna och ett persongalleri som förhöjer känslan av galenskap och förväxling. Handlingen i sig är inte linjär vilket inte behövs då historien är underordnad alla de galenskaper som showen bjuder på. Och att publiken är delaktig i föreställningen gör just Crazy Christmas Cabaret till ett unikum.

Här återfinns bl a en Alfresco Calzone, spelad av David Bateson, en Lola Lotta Libido, givetvis gestaltad av crazyhumorns grand “old” lady Vivienne McKee, makalösa Andrew Jeffers spelar hela tre helt otroligt roliga karaktärer (Looney Wacko, Detective Chubbs samt den oförglömligt voluminösa Mama Calzone). De två som bär stora delar av föreställningen framåt är Kevin Kiernan-Molloy (Sly Salami, Cappucion Calzone samt Carrol Viagra de Lopez) samt Katrine Falkenberg (Dolce Vita Calzone) som gör sin 13e Crazy Christmas Cabaret. Hennes medverkan i de otroliga sång- och dansinslagen lyfter det hela.

Det går inte att beskriva själva handlingen mer än ett förvirrat kaos av infall och utfall, helt i crazyhumorns anda. Skall man ha någonting ut av showen så gäller det att hänga med i svängarna och delta i galenskapen. Det är just detta som är Crazy Christmas kännetecken, på gott och aldrig på ont.

Skall man göra sig en trevlig kväll i Dronningens by så är årets Crazy Christmas Cabarets “Tell me about it” ett måste. Har man inte upplevt Crazy Christmas Cabaret, ja då har man missat mycket.

Tell me about it, Crazy Christmas Cabaret, spelar i Glassalen 16 nov 2021 – 15 jan 2022 www.londontoast.dk