Jul i Tivoli

Vi var där när Jul i Tivoli öppnade sina grindar för 25 gången.

Det är en mysig tradition att uppleva Tivoli i juleskrud. Snabbt kommer julstämningen över oss när vi omge av alla skimrande lampor, barrdoftande granar och julpynt.

När Det Händer gästade Tivoli var vi där i sällskap med en fyraåring som älskade att få åka karuseller, äta godsaker och titta på tomtar.

Hon var även fascinerad av alla fina ljuskällor och den konstgjorda snön.

Förra året byggde Tivoli en komplett tågstation på Plæenen med ett par autentiska ånglok som man kan klättra upp i, flera rader av passargerarvagnar och ett stationshus. Nu har upplevelsen utvecklats med flera hundra meter tågräls runt den 20 meter höga julgranen, där modelltågen nu kan köra runt. Nytt för i år är även ett stämningsfullt skuggspel som utspelas på Koncertsalens fasad. Där stannade vi upp en stund för att beskåda projiceringarna för att sedan fortsätta runt bland alla bodar.

Det är en förtrollande stämning på Tivoli under jul och det finns något för alla, vare sig man vill åka karuseller, gå på julmarknad eller dricka glögg. Värt ett besök för alla som vill komma i julstämning.

[URIS id=6023]

 

 

 

 

Foto: Lasse Salling/Tivoli samt Camilla Wilhelmsson/Det händer