Jul på Bakken

Äntligen är det Jul på Bakken! I flera hundra år har det varit stängt på vintern men nu finns möjligheten att träffa Kalle Kronhjort, Pjerrot och en och annan tomte bland alla karuseller. Det Händer gjorde en särskild resa i lördags för att få vara med om denna mycket speciella premiär.

Marsch iväg till Bakken

Vi åkte i marschtakt med ångtåg från Köpenhamn och marscherade sen från stationen till Bakken bakom en jätteduktig ungdomsmusikkår. Glada julmelodier lockade cyklister, bilister och gående att stanna upp när vi gick förbi. Pjerrot och Kalle Kronhjort var med och en väldig massa tomtar som var riktigt nyfikna på Jul på Bakken.

Julstämning

Tre sjungande renar sprider julstämning mitt i nöjesparken. De flesta åken är igång, t o m den berömda berg- och dalbanan.
För kärleksparen finns en gigantisk mistel upphängd i en glittrande grankrona. När någon blir kysst börjar det blinka och glittra extra mycket.

Varm choklad eller glögg?

Mysiga restauranger, kaffestugor och barer är varma och sköna med allsköns menyer att välja från. Glögg av alla de slag, varm choklad med vispgrädde och andra heta drycker värmer kalla kinder. Den som älskar vintern kan förstås ha en picknick i parken, precis som vanligt.

Dagens utflykt

Tåg, buss och bil tar dig dit och på söndagarna t o m en direktbuss från Malmö. Så när önskan är en lugn och avslappnad stämning med godsaker, julfnitter och julmarknad så gör Bakken till dagens utflykt.

 

Jul på Bakken, fredag –söndag t o m 22 december, se.bakken.dk

[URIS id=6094]

Bilder: Bakken, Annika Sjösten