Köpenhamn – känt och okänt

KphBokJournalisten Karin Zillén har skrivit om sitt Köpenhamn som en reseguide. Tips, beskrivningar och upplevelser samsas med bilder, hänvisningar och kuriosa. 

Det är mycket trevlig läsning som ger en känsla för det som beskrivs och en lust att uppleva det själv. Oavsett om man tar med sig boken på resan eller planerar med den hemma så fungerar den lika bra. Att sitta med den på en uteservering i Köpenhamn och tillsammans planera de kommande dagarnas upptäckter är en vinnare. Bilderna är väl valda och tillsammans med en bra karta blir upplevelserna fler både regniga och soliga dagar. Dock vill vi hävda, med stöd av denna reseguide, att Köpenhamn är värt många fler dagar än en weekend eller flera långhelger.

Vi saknar dock Köpenhamns rika scenliv och hur man köper biljetter till konsert, opera, musikal, show mm. Musikrestauranger är ganska väl representerade ändå men vi förstår att författaren är mindre intresserad av det ovan nämnda och därför inte upplevt det själv. Tack och lov finns Det Händer Skåne & Köpenhamn som kan råda bot på den saken! 

Karavan Förlag, www.karavanforlag.se, står bakom utgivningen av Karin Zilléns glada reseguide.

T o m 22 maj 2016 kan du tävla om en egen Mitt Köpenhamn.