Rickard Söderberg är Gaytenor

Med en kombination av svärta och glimt i ögat lotsar operasångaren Rickard Söderberg publiken genom en scenshow med allt från opera och musikal till pop och schlager. Det Händer hörde honom berätta personligt om bakgrunden till några av sina mest omtalade debattinlägg.

Den 13 februari gästade han ett fullsatt Lunds Stadsteater. Tillsammans med musikerna Johan Reis och Hanna Remle bjuder han på underbar musik, framförandet av “Stad i ljus” lämnar ingen oberörd. Vi får följa med på hans livsresa och får veta bakgrunden till varför han har blivit den förebild och förespråkare som han är. Med den stora portion humor och självironi som han besitter, förutom sin enorma sångröst, så är det ingen som helst tvekan om att Rickard Söderberg är en stor förebild för många.

”När jag vadar mej genom homofob dynga låtsas jag ibland att jag är superhjälten Gaytenor. Hans superkraft är sång och hans hemliga vapen snällhet. Så nu sätter jag på mej hans fladdrande cape och drar på turné”, säger Rickard Söderberg.

14 februari Kristianstad, 15 februari Olofström, 16 februari Karlshamn, 17 februari Kungsbacka, 25 februari Mönsterås, 27 februari Jönköping, 28 februari Skillingaryd, 2-3 mars Stockholm, 5 april Falköping, www.riksteatern.se

Foto: Sören Vilks