Rub-a-dub-dub

That Theatre, Köpenhamn, har gjort det igen. Bjudit oss på en kväll med en annorlunda pjäs som placerats i en ganska nära framtid. I denna sammanstrålar tre till åren komna vänner till sin årliga träff hos en av dem; han som numera har en AI; SiSi, i sitt kök. 

De har alla tre fått olika liv som påverkat dem synligt vilket också gör att pjäsens frågor ställs av trovärdiga personligheter. 

Eftersom SiSi (Dawn Wall) är en replicant har hon blivit mer och mer intresserad av vad vissa mänskliga betenden är, kärlek t ex, samtidigt som hon också är programmerad att säga sanningen. Det blir lite jobbigt för de tre vännerna allt eftersom träffen fortskrider. SiSi´s  ägare Neil (Andrew Jeffers) har dessutom något kontroversiellt att berätta som tar de andra två, Dave (Ian Burns) och Bobbi (Sune Svanekier), på sängen helt och lockar fram tankar om grunden för den långa vänskapen. Vi vill verkligen inte spoila något så därför berättas inte mer här. 

Claus Bue, regi, har gjort ett gediget arbete och skådespelets både stora och små gester understryker de frågor som situationen skapar. Musiken är väl vald för pjäsens olika delar och en hel del ordlekar finns att vara uppmärksam på. En teaterkväll med kvalité som vi tycker ni ska satsa på.

Rub-a-dub-dub spelar t o m 9 april på That Theatre, Krudttønden, Köpenhamn that-theatre.com