The Play That Goes Wrong – möt Emelie Löfmark, producent

På skrattets och nöjets teater i Malmö har Emelie Löfmark tagit sig an producentrollen för The Play That Goes Wrong, hennes första egna produktion. Ett alldeles naturligt steg att ta när man vuxit upp inom Nöjesteaterns väggar och arbetat med det mesta, framför allt som produktionsledare tidigare. Vi ville absolut veta mer om hur man styr galenskaperna i The Play That Goes Wrong.

Emelie Löfmark, producent på Nöjesteatern i Malmö

Berätta om hur det är att vara producent för den här föreställningen.

Ja, det är ju helt fantastiskt. Dels för att det är en underbar ensemble som hittade varandra på en gång, dels för att vi har ett jättebra gäng bakom scen och i regiteamet så det än så länge är som en dans på rosor. Dessutom så har jag ju en exekutiv producent Julius Malmström som jag hela tiden kan fråga om det dyker upp svårigheter.

Hur länge har ni hållt på med den här produktionen?

Vi började repetera i början på augusti. Hela gänget träffades redan i april för att läsa igenom manuset för första gången. Men det är två år sedan vi började prata om att vi ville göra detta.

Hur känns det att ge sig in i den värld där humor finns i ord, handling och teknik?

Det är en utmaning! Det gäller att veta när man ska säga ja till saker som producent. Samtidigt ska man känna sig trygg i att det blir ett bra resultat även när man behöver säga nej. Det kan vara jättesvårt ibland och resultatet har man kanske inte förrän efteråt. Blev det rätt eller fel? Vi är ett fint team så vi kan beakta alla kunskaper när vi jobbar på det här sättet.

Berätta om hur skådespelarna tycker det är att få till tajmingen när man måste vara uppmärksam på mer än vanligt?

Det är nog de flesta vana vid mer eller mindre  – teknik, skratt, humor. De är åtta på scen som kommer från olika genrer. Bl a från stand up, Dramatens fasta ensemble, tv, underhållning. Alla sitter inne med erfarenhet av tajming på olika sätt. De hjälps åt och lär sig av varandra. Det går väldigt, väldigt bra, de har fastnat för varandra från första dagen. Jag var lite orolig med så många från så olika håll, det kunde blivit helt fel men det blev helt rätt.

Välkomna till Nöjesteatern – Skrattets och Nöjets Teater – som i höst ger mångfaldigt prisade ”The Play That Goes Wrong”.